14.8.14

ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΟΥΤΕ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑI

Επιτροπή Αγώνα

ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ
ΟΥΤΕ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑ
I
         
Οι δημόσιες και προστατευόμενες (από ελληνικούς-ευρωπαϊκούς νόμους και διεθνείς συνθήκες) περιοχές του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: λίμνες Αγίου Προκοπίου, Αλυκή, αμμοθίνες της Πλάκας, έλος Καλαντού, παραλία «Λιβάδι» της Ηρακλειάς, έχουν μεταβιβαστεί από το κράτος στο Ταμείο δήθεν Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Στις δημόσιες αυτές εκτάσεις περιλαμβάνονται υδροβιότοποι, οικότοποι προτεραιότητας για την ορνιθοπανίδα και την υδατική ισορροπία των παράκτιων περιοχών. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι το μεσιτικό γραφείο που δημιούργησε – με αντισυνταγματικό τρόπο η σημερινή κυβέρνηση - έχοντας αποκλειστικό σκοπό να ξεπουλήσει σε μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα τη δημόσια περιουσία της χώρας μας, αποδίδοντας τα έσοδα αποκλειστικά και μόνο στους δανειστές.
Η πώληση των παραπάνω δημόσιων περιοχών της Νάξου, θα σημάνει την ολοκληρωτική κατάληψη και ανεξέλεγκτη καταστροφή του αιγιαλού, των παραλιών και των λιμνών. Καταργεί το δικαίωμά μας για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και στη θάλασσα. Σκοπεύει στη δημιουργία γιγαντιαίων ξενοδοχειακών μονάδων και συναφών εμποροοικοδομικών επιχειρήσεων οι οποίες θα επιφέρουν ανεπανόρθωτο πλήγμα στην τοπική οικογενειακή και μικρής κλίμακας τουριστική – ξενοδοχειακή δραστηριότητα, αλλοιώνοντας ταυτόχρονα σε ανεπανόρθωτο βαθμό το φυσικό περιβάλλον. Οι διαδικασίες δήθεν αξιοποίησης σ' αυτές τις περιπτώσεις γίνονται ταχύτατα αλλά και με αδιαφάνεια, με βάση το νόμο του fast track που απαλλάσσει τους μεγαλοεπενδυτές από υποχρεώσεις που απαιτούνται για τους υπόλοιπους  πολίτες και έτσι ώστε να μην προλάβει η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί, να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής και να αντιδράσει.

Η επιτροπή αγώνα για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση για τις περιοχές του Δήμου μας και για κάθε ευαίσθητή περιοχή της χώρας μας:
·        να απενταχθούν  άμεσα από το ΤΑΙΠΕΔ.
·        να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους
·        να αποκατασταθούν στην αρχική φυσική τους μορφή
·        να εφαρμοστούν οι προστατευτικοί νόμοι και διεθνείς συνθήκες
·        να αναδειχθούν με βάση το φυσικό τους κάλλος και τη περιβαλλοντική τους αξία.
Για μας τους κατοίκους των νησιών οι παραλίες και το περιβάλλον αποτελούν πηγή ζωής. Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, το βιος μας, την επιβίωσή μας στα νησιά, το δικαίωμα όλων των δημοτών και επισκεπτών μας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Αυτή η γη, ανήκει σε όλους μας, σε εμάς και στα παιδιά μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αφαιρέσει ούτε ένα κόκκο άμμου ή να την καταπατήσει.
 
 

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

    Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

    Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή