18.3.10

AΠΟΡΙΕΣ ΔΗΜΟΤΗ ΝΑΞΟΥ

Την Πέμπτη 11/01/2010 συζητήθηκε στην Περιφέρεια το θέμα του λιμανιού της Νάξου. Στη συνάντηση με την Επιτροπή Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας παρευρέθηκε ως μόνος εκπρόσωπος του Επαρχείου ο κ. Γρυλάκης, προκειμένου να προωθήσει το φάκελο του έργου. Ως συνήθως, ο δήμαρχος Νάξου απείχε και πάλι από το κέντρο της λήψης αποφάσεων με μόνη δικαιολογία τον κακό καιρό.

Κύριε δήμαρχε, ως πότε θα κρύβεστε πίσω από ευτελείς δικαιολογίες για να μην συμμετέχετε στην λήψη αποφάσεων ζωτικής σημασίας για το νησί της Νάξου;

Ως πότε θα παραπέμπετε σε τρίτους, άσχετους με το νησί και με την εκλογική σας περιφέρεια, να σηκώσουν το βάρος τόσο σημαντικών αποφάσεων, όπως το λιμάνι και ο Χ.Υ.Τ.Α.;

Ως πότε οι γενικές αοριστολογίες θα αποτελούν προγραμματικές δηλώσεις και οι προσωπικές σας διαφορές φτηνές δικαιολογίες για απουσία έργου και προγράμματος;

Κύριε δήμαρχε, έχετε, άραγε, συνειδητοποιήσει ότι επί 3,5 χρόνια είστε δήμαρχος; Αν ναι, αποβάλλεται τη νοοτροπία του αντιδημάρχου και σταματήστε να ασχολείστε με τρύπες… που, στο κάτω της γραφής, ούτε αυτές κλείνετε. Αν όχι, αποσύρετε τις φιλοδοξίες να αναλάβετε τη διοίκηση του ενιαίου δήμου και αφήστε το Ναξιακό λαό να κρίνει στις εκλογές αν σας θέλει έστω για αντιδήμαρχο.

Κύριε δήμαρχε, σας υπενθυμίζουμε ότι σας δώσαμε την εξουσία να διαχειριστείτε τα σοβαρότατα προβλήματα του Δήμου Νάξου, ενώ εσείς απέχετε προκλητικά από αυτά και ολιγωρείτε κατ’ επανάληψη.

Επί 3,5 χρόνια δεν προωθήσατε κανένα έργο πνοής, ενώ, όπου χρειάζεται να γνωμοδοτήσετε, αποφεύγετε (ατέχνως) να βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά, για να μη χρεωθείτε με το όποιο πολιτικό κόστος.

Βέβαια, για να είμαστε έντιμοι απέναντί σας, σάς χρεώνουμε το πλεονέκτημα ότι η απουσία έργων και αποφάσεων, κατά το χρονικό διάστημα της θητείας σας, συντέλεσε στο να μην ολισθήσει ταχέως προς τα πίσω η Νάξος. Φτάσαμε, δηλαδή, στο σημείο να λέμε ότι «κανένα έργο είναι καλύτερο από ένα κακό έργο». Συνεπώς, ΑΔΡΑΝΕΙΤΕ, μόνο έτσι μπορείτε να προσφέρετε κάτι καλό για τη Νάξο.

Ωστόσο, η αδράνεια δεν ενδείκνυται για να διοικήσει τον ενιαίο δήμο Νάξου μαζί με «τα μικρά νησιά- δορυφόρους», όπως λέτε, «που θα ενταχθούν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο Δήμο». Θα υπηρετείτε το δήμο για άλλους επτά μήνες. Ο ενιαίος δήμος, όμως, έχει ανάγκη από σαφή προγραμματισμό, επικεντρωμένες προσπάθειες και ικανά στελέχη, προκειμένου να αποκεντρωθούν οι εξουσίες και η διαχείριση να γίνει εύστοχη και ομαλή.

Όσο για τους δημότες σας, μπορούν και πρέπει να έχουν γνώμη, γνώση και κρίση, ακόμα και στα καφενεία. Μάλιστα, εκεί οι πολιτικές συζητήσεις είναι και ουσιαστικές και εύστοχες, σε αντίθεση με αυτές των δημοτικών συμβουλίων, και στέλνουν το εξής μήνυμα:

Δώσατε ό,τι είχατε να δώσετε.

Πήρατε ό,τι είχατε να πάρετε.

Ευχαριστούμε για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες σας και ελπίζουμε να λογικευτείτε για το καλό όλων.

Μανόλης Λυκουρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου